Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Welkom bij Erasmus MC Kanker Instituut

Kanker kan iedereen overkomen

Wij zijn het Erasmus MC Kanker Instituut. Met grote toewijding staan we elke dag klaar voor alle patiënten met complexe of zeldzame vormen van kanker. Wij bieden mensen met kanker de best beschikbare en persoonlijke zorg. Zoveel mogelijk tijd van leven dan wel kwaliteit van leven.

Ook voeren wij wetenschappelijk onderzoek uit. We willen de zorg binnen de oncologie verder verbeteren. We speuren steeds naar nieuwe behandelingen en medicijnen tegen kanker. Voor onze patiënten van nu en voor toekomstige generaties. Samen zetten wij ons in voor een toekomst zonder kanker.

Binnenkort naar ons ziekenhuis?

We vertellen u graag stap voor stap wat er gaat gebeuren en hoe u zich kunt voorbereiden.
Bereid u voor
Dossier Kanker Instituut
  • Gert-Jan is graag de baas over zijn eigen bloed

    Gert-Jan is graag de baas over zijn eigen bloed

    Toen bij de 63-jarige Gert-Jan van Heiningen darmkanker werd geconstateerd, had hij een drukke baan in de zorg. Thuis bloedprikken voor de nacontroles na zijn operatie, op een moment dat het hem uitkwam, klonk hem dan ook als muziek in de oren.

    Lees meer
  • Ricky koos voor de verpleegkunde, tegen de Chinese traditie in

    Ricky koos voor de verpleegkunde, tegen de Chinese traditie in

    Ricky Hu (29) was voorbestemd om het Chinese restaurant van zijn ouders over te nemen. Maar hij koos voor een carrière als verpleegkundige in het Erasmus MC Kanker Instituut. ‘Mijn ouders zijn trots dat ik toch de keuze voor de zorg heb gemaakt.’ 

    Lees meer
  • Onderzoekers doorbreken dogma: darmtumor ontstaat niet altijd uit stamcel

    Onderzoekers doorbreken dogma: darmtumor ontstaat niet altijd uit stamcel

    Wetenschappers van het Erasmus MC hebben ontdekt dat darmtumoren niet altijd ontstaan uit stamcellen, in tegenstelling tot het heersende dogma. In de context van ontsteking blijken gespecialiseerde darmcellen de oorsprong van de kanker.

    Lees meer
  • Interventie verbetert gesprek over experimentele kankerbehandeling

    Interventie verbetert gesprek over experimentele kankerbehandeling

    Een interactief online hulpmiddel voor patiënten en een communicatietraining voor oncologen kunnen eraan bijdragen dat patiënten met ongeneeslijke kanker hun laatste levensfase doorbrengen op de manier die het beste past bij wat zij belangrijk vinden. Dat blijkt uit promotieonderzoek van communicatiewetenschapper Liza van Lent.

    Lees meer
  • Ruim 1 miljoen euro voor nieuwe vorm van bestraling

    Ruim 1 miljoen euro voor nieuwe vorm van bestraling

    Het in kaart brengen en optimaliseren van een mogelijke nieuwe vorm van bestraling door elektronen met een zeer hoge energie. Daarop richt een team van het Erasmus MC Kanker Instituut, de TU Delft en het Lausanne University Hospital zich in een nieuw project. Het team kan van start dankzij de toekenning van ruim 1 miljoen […]

    Lees meer
  • Ongrijpbare leukemie ontrafeld met AI

    Ongrijpbare leukemie ontrafeld met AI

    Van flubberig ongrijpbaar eiwit tot mogelijk aangrijpingspunt voor een medicijn tegen een agressieve vorm van acute leukemie. De onderzoekgroep van prof. Ruud Delwel van het Erasmus MC ontdekte met hulp van artificial intelligence een manier om leukemiecellen te remmen in een kweekbakje en bij proefdieren.

    Lees meer