Over dit centrum
Wat we doen
Bekijk ook onze video’s over peesblessures en oefentherapie.
Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren
Peesklachten van de onderste ledematen
Springersknie
Samenwerking
Samenwerking
Binnen ons centrum werken verschillende specialisten samen, zoals een sportarts, orthopedisch chirurg, reumatoloog, revalidatiearts, radioloog en fysiotherapeut. Hierdoor kunnen we alle mogelijke oorzaken van peesaandoeningen onderzoeken en een goed passend behandelplan opstellen.
Wetenschappelijk onderzoek
Daarnaast doet ons team ook wetenschappelijk onderzoek naar peesblessures. Hierdoor zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste behandelingen en onderzoeksmethoden.
Door zorg te combineren met wetenschappelijk onderzoek kunnen wij u de best mogelijke behandeling bieden.
Wetenschappelijk onderzoek
In het centrum voor peesaandoeningen doen we veel onderzoek om de behandeling van peesblessures te verbeteren. We deze studies vaak uit in samenwerking met internationale onderzoeksgroepen.
Voorbeelden van studies waarbij wij betrokken zijn of zijn geweest:
- Reveal studie: in deze studie brengen we de achillespees van gezonde proefpersonen in beeld en meten we de kracht van de kuitspier. Met deze data leren we meer over welke factoren invloed hebben de peesstructuur en kuitspierkracht.
- HAT-project: onderzoek of een injectie met corticosteroïden zorgt voor minder pijn en een betere functionaliteit bij volwassenen met een achillespees tendinopathie.
- JUMPER project: onderzoek naar de behandeling van een patellapees tendinopathie, ook wel een Jumper’s knee genoemd. Deze blessure komt vaak voor bij atleten die een ‘springsport’ doen zoals basketbal en volleybal. In deze studie werden twee verschillende therapieën vergeleken.
Ons team
In het Centrum voor Peesaandoeningen werken meerdere specialisten samen. Wij stellen het team graag u voor:
Dr. Robert-Jan de Vos is sportarts en heeft veel ervaring met het herkennen en behandelen van peesblessures. Hij doet al meer dan 15 jaar wetenschappelijk onderzoek over peesblessures en leidt meerdere (inter)nationale projecten. Hierdoor heeft hij veel kennis van de oorzaken en nieuwe behandelingen van peesblessures.
Dr. Tom Piscaer is orthopedisch chirurg-traumatoloog. Hij richt zich voornamelijk op sportgerelateerde letsels van de knie en heup bij volwassenen en kinderen.
Dr. Adam Weir is sportarts en medisch coördinator van het Academisch centrum voor heup- en liesblessures. Hij heeft veel ervaring met de niet-operatieve behandeling van sportblessures.
Dr Linda van den Berg is sportarts en richt zich als enige sportarts in Nederland volledig op blessures bij kinderen. Ze helpt kinderen met een blessure om weer te kunnen sporten.
Dr. Duncan Meuffels is orthopedisch chirurg en heeft ruime ervaring met operaties voor peesoverbelastingblessures en scheuren van de pees.
Dr. Marijn Vis is reumatoloog en behandelt mensen met peesontstekingen door reumatische aandoeningen.
Dr. Margriet van der Werfis revalidatiearts en heeft is gespecialiseerd in langdurige pijnklachten en hoe daarmee om te gaan.
Dr. Edwin Oei is musculoskeletaal radioloog en doet wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe beeldvormingstechnieken van peesblessures.
Dr. Robbart Linschoten is sportarts en heeft al meer dan 30 jaar ervaring met medische zorg voor recreatieve, competitieve, en professionele atleten.