Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Welkom bij Erasmus MC

Waarmee kunnen we u helpen?

Binnenkort naar ons ziekenhuis?

We vertellen u graag stap voor stap wat er gaat gebeuren en hoe u zich kunt voorbereiden.
Bereid u voor
Meer Amazing Erasmus MC
  • Meer aandacht voor pijn en stress bij prematuren

    Meer aandacht voor pijn en stress bij prematuren

    Hoe weten we of een te vroeg geboren baby pijn of stress heeft bij de vaak intensieve levensreddende behandelingen? En hoe kunnen we dit zo veel mogelijk beperken? Op deze vragen zocht verplegingswetenschapper Naomi Meesters antwoord. Dinsdag 1 oktober verdedigt zij haar proefschrift. 

    Lees meer
  • Minder snel zwanger bij overgewicht vrouw en man

    Minder snel zwanger bij overgewicht vrouw en man

    Overgewicht bij vrouwen én mannen met een kinderwens verkleint de kans om zwanger te worden. Overgewicht en obesitas bij de vrouw vergroot ook de kans op een miskraam. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC.

    Lees meer
  • ‘Als ik wakker word en ‘Ajax’ zeg, is de operatie mislukt’

    ‘Als ik wakker word en ‘Ajax’ zeg, is de operatie mislukt’

    Epileptische aanvallen en een hersenbloeding zorgden ervoor dat Tom van Vliet het vertrouwen in zijn lichaam verloor. Maar na een complexe, spannende én geslaagde operatie durft hij weer plannen te maken voor zijn pensioen. Een ingreep die hij iedereen zou aanraden. ‘Anders hadden we nu nog steeds in onzekerheid gezeten.’

    Lees meer
  • Nieuw onderzoek naar antibiotica bij sepsis op de IC

    Nieuw onderzoek naar antibiotica bij sepsis op de IC

    Een team van Erasmus MC’ers onderzoekt de optimalisatie van antibiotica bij bloedvergiftiging, een levensbedreigende aandoening, ook wel sepsis geheten.

    Lees meer
  • Zelf thuis bloed prikken voor controle van donornier

    Zelf thuis bloed prikken voor controle van donornier

    Patiënten die in het Erasmus MC Transplantatie Instituut een niertransplantatie hebben ondergaan, kunnen voortaan zelf thuis bloed prikken voor het bepalen van hun medicijnspiegels en creatininewaarden. Dat betekent dat een bezoek aan de bloedafname voorafgaand aan de controle bij de nefroloog achterwege kan blijven. ‘Dat het veel tijd en ziekenhuisbezoeken gaat besparen, staat vast.’

    Lees meer
  • Gezond zwanger worden: hoe doe je dat?

    Gezond zwanger worden: hoe doe je dat?

    Gezond eten, foliumzuur en geen alcohol: een gezonde baby krijgen begint al vóórdat je zwanger bent. Wat kun je doen om je toekomstige kind de beste start te geven? We gaan erover in gesprek met gynaecoloog Annemarie Mulders in de podcast In Opname.

    Lees meer
Amazing Erasmus MC nieuwsbrief
Aanmelden
Alle nieuwsberichten
  • Nieuws

    €50.000 voor het Kinderhart dankzij supporters en spelers van Feyenoord

    Tijdens het verrassingsbezoek aan het Sophia Kinderziekenhuis van bijna de volledige selectie van Feyenoord, werd de opbrengst van de Sophiawedstrijd van afgelopen zondag bekend gemaakt. De supporters doneerden samen meer dan €30.000. Toen de spelers dit hoorden, besloten ze spontaan het totaalbedrag te verhogen tot €50.000.

    Lees meer
  • Nieuws

    Volop juichen tijden de Sophiawedstrijd ‘dit is een droom die uitkomt’

    750 knuffelberen, 750 knalrode petjes én 750 hele blije kinderen. Tijdens de Feyenoord Sophiadag 2024 werd afgelopen zondag heel wat gelachen en gejuicht door de patiënten van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Ze werden door Feyenoord getrakteerd op de jaarlijkse Sophiawedstrijd. Dit keer tegen NAC Breda.

    Lees meer
  • Nieuws

    Opening centrum complexe microvasculaire chirurgie

    Het Erasmus MC opent een internationaal centrum voor complexe operaties aan de kleinste bloedvaten in het lichaam. Neurochirurgen, oogartsen, plastisch chirurgen, maar ook kno-artsen en vaatchirurgen die deze operaties doen, slaan de handen ineen om ervoor te zorgen dat patiënten voor ingewikkelde ingrepen in de beste handen zijn.

    Lees meer
  • Nieuws

    Eerste uitzending Handen aan de couveuse op 25 september (seizoen 2)

    Onze afdeling IC Neonatologie van het Sophia speelt wederom de hoofdrol in een nieuw seizoen van het EO-programma Handen aan de couveuse. Presentatrice Anne-Mar Zwart volgt in zes afleveringen ouders van kinderen die veel te vroeg geboren zijn of kort na de geboorte ernstig ziek werden.

    Lees meer
  • coronavirus Nieuws

    Eerste post-covid expertisecentra binnenkort open

    Eerste post-covid expertisecentra binnenkort open

    Lees meer
  • Nieuws

    Zeldzame Aandoeningen Centrum toont ambitie in introductiefilm en op nieuwe website

    De gloednieuwe film van het Zeldzame Aandoeningen Centrum toont de ambitie om patiënten met een zeldzame aandoening het beste toekomstperspectief te willen bieden. ‘Ons verhaal komt duidelijk naar voren in deze nieuwe film. Ik vind het een exciting movie’, reageert Edward Nieuwenhuis, hoogleraar zeldzame aandoeningen en voorzitter van het Zeldzame Aandoeningen Centrum, na de eerste vertoning. Het centrum heeft ook een nieuwe website laten maken.

    Lees meer
Hartje 

Hartje Rotterdam: Steun ons hartonderzoek

Patiëntenervaring

Wij zijn altijd bezig onze zorg voor u te verbeteren. We vragen patiënten daarom vaak naar hun ervaringen met onze zorg. Bijvoorbeeld met vragenlijsten, een digitaal patiëntpanel en persoonlijke gesprekken. Onze patiënten geven onze zorg gemiddeld een 8.6

Uw mening telt
8.6